• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۵۳۹۳۲
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۹
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش

غیبت  از امتحانات نهایی پایه دوازدهم به هر دلیلی حتی موجه، به منزله نمره صفر

دوازدهمی‌ها برای كسب سابقه تحصیلی به دروس عمومی توجه کنند.

 
* غیبت  از امتحانات نهایی پایه دوازدهم به هر دلیلی حتی موجه، به منزله نمره صفربه گزارش خبرگزاري صداوسيما؛ رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش گفت: محرومیت از یک تا چند مرحله آزمون نهایی در انتظار دانش‌آموزان متقلب است.
 
محسن زارعی در ویژه‌برنامه «مدرسه قوی ایران قوی» با تاکید بر اینکه فقط آزمون خرداد‌ماه در ایجاد «سابقه تحصیلی» دانش‌آموزان ملاک عمل قرار می‌گیرد،افزود: تمام تلاش دانش‌آموزان باید این باشد که در آزمون خرداد‌ماه توفیق داشته و نمره لازم را کسب کنند، اما در عین حال نگران نباشند چرا که دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم اگر بیمار شده یا به هر دلیلی نتوانند در آزمون شرکت کنند، فرصت «ترمیم نمره» برای آنها وجود دارد و می‌توانند در نوبت‌های خردادماه سال‌های بعد در قالب ترمیم، درس خود را دوباره امتحان دهند.
وی گفت:۵۰ درصد تاثیر قطعی معدل برای آزمون سراسری ۱۴۰۳ فقط برای پایه دوازدهم است. 
 
زارعي افزود: اما دانش‌آموزان پایه دوازدهم، توجه داشته باشند نمره‌ای که در هر درس در خردادماه تولید می‌کنند، ملاک ایجاد «سابقه تحصیلی» آنها خواهد بود لذا حتی اگر «غیبت» آنها موجه هم باشد فرصت را از دست داده و از آن درس نمره «صفر» می‌گیرند و وقتی این صفر به تراز تبدیل می‌شود، تراز آنها منفی شده و دانش‌آموز ضرر می‌کند.
 
 
زارعی در ادامه با تاکید بر اینکه ۵۰ درصد تاثیر قطعی معدل برای آزمون سراسری ۱۴۰۳ فقط برای پایه دوازدهم است و دانش‌آموزان در همه دروس ایجاد سابقه را داشته باشند به‌ویژه دروسی که دارای سهم و ضرایب بیشتری در کنکور هستند، گفت: دروس عمومی صرفا در آزمون نهایی سابقه تولید می‌کند بنابراین دانش‌آموزان به دروس عمومی برای ایجاد سابقه بیشتر توجه داشته باشند. برای آزمون سراسری ۱۴۰۳ نیز مبنای ۵۰ درصد تاثیر قطعی معدل فقط برای پایه دوازدهم است و دهم و یازدهم برای سال‌های بعدی است؛ یعنی نیازی نیست دهمی‌ها و یازدهمی‌ها امسال ایجاد سابقه کنند؛ فقط دوازدهمی‌ها باید سابقه را داشته باشند، اما دهم و یازدهمی‌ها همزمان می‌توانند برای سال‌های بعد خود ایجاد سابقه تحصیلی کنند.
 
وی در ادامه در پاسخ به اینکه امتحانات نهایی سخت خواهد بود یا آسان؟ گفت: اینکه دانش‌آموزان الزاما در محل تحصیل و مدرسه خودشان آزمون را نمی‌دهند، ممکن است شبهه سختی امتحان را به ذهن متبادر کند، اما مدرسه‌ای که امتحانات نهایی برپا خواهد شد، همانند سایر مدارس است و کادر و عوامل اجرایی نیز معلمان هستند لذا تغییر فضا و کادر مدرسه ممکن است رخ دهد، اما سعی بر این است که محل آزمون، محلی باشد که علاوه بر ایجاد آرامش برای دانش‌آموزان، فضای استاندارد لازم از لحاظ نور کافی، تهویه گرما و سرمایش مناسب و صندلی مناسب و ... تعبیه شود تا دانش‌آموزان در کمال آرامش آزمون دهند.
 
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش گفت: این تضمین را می‌دهم که مبنای طراحی سوالات آزمون، کتاب درسی است. طراحان آزمون‌ها مکلفند در چارچوب کتاب درسی سوال طراحی کنند و خارج از کتاب‌ها سوالی طرح نخواهد شد؛ چرا که کتاب درسی در سراسر کشور مبنای تدریس معلمان است لذا نیازی نیست دانش‌آموزان به کتاب‌های کمک آموزشی یا موسسات کمک آموزشی و غیر کلاس درسی خود مراجعه کرده یا معلم خصوصی بگیرند.
 
وی افزود: به طراحان سوالات تاکید می‌کنیم از طراحی سوالات پرتکرار سال‌های قبل، جزوات و کتب کمک درسی پرهیز کنند و این امر رصد می‌شود تا به هیچ عنوان مشابهت سوال با کتب کمک آموزشی و جزوات نداشته باشیم.
 
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در ادامه د‌رخصوص تضمین امنیت آزمون‌های نهایی و شایعات لو رفتن سوالات نیز گفت: آزمون طی سه مرحله طراحی، اجرا و تصحیح و نمره‌گذاری برگزار می‌شود. در مرحله طراحی؛ طراحان سوال در فضای قرنطینه کار طراحی آزمون را انجام می‌دهند یعنی از ابتدای طراحی تا پایان ساعت آزمون در فضای قرنطینه به سر می‌برند و این برای اولین بار در کشور اجرا شده است.
 
وی با بیان اینکه پاسخ‌برگ‌ها برای هر فردی شخصی‌سازی شده است گفت: بعد از اتمام آزمون بارگذاری در سامانه انجام و پاسخ‌برگ‌ها برای توزیع در بین دبیران سراسر کشور به صورت تصادفی توزیع می‌شود. هر برگه دو بار کامل تصحیح می‌شود به طوری که دو مصحح در دو مکان مختلف کشور این کار را انجام می‌دهند و نمرات توسط سامانه جمع می‌شود تا خطای انسانی کاهش یابد. اگر مغایرتی بین نمرات دو مصحح دیده شود، برگه به مصحح سوم ارجاع داده می‌شود و اگر باز هم مغایرت وجود داشته باشد برگه به چرخه تصحیح باز‌می‌گردد لذا حقی از دانش‌آموزان تضییع نمی‌شود و ما این را ضمانت می‌کنیم.
 
زارعی ادامه داد: ممکن است در محل آزمون فردی وسیله‌ای را بدون اینکه کشفی صورت گرفته باشد سر جلسه برده و توسط آن تصویری از برگه سوالات تهیه و برای شبکه‌های سودجو ارسال کند که احتمال این کار صفر نیست و این تقلب است و هر کسی این کار را کرده بلافاصله شناسایی می‌شود چرا که پاسخ‌برگ‌ها شخصی‌سازی شده است و بلافاصله حوزه شناسایی و با دوربین‌ها و عوامل حوزه نیز متخلف شناسایی می‌شود. از هر پیشنهادی که ضریب امنیت را بالا ببرد استقبال می‌کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
️خدمات رسانی رایگان متروی تبریز در روز چهارشنبه
افتتاح ۶ هزار پروژه آب و برق با سرمایه‌گذاری ۱۹۳ هزار میلیاردی در دهه فجر
پرداخت بیش از ۱۸ هزار فقره وام ودیعه مسکن در زنجان
جدال دونماینده کرمان در لیگ برتر والیبال
صدرنشینی مس کرمان درپایان نیم‌فصل هندبال
مس شهربابک مدعی صعود به لیگ برتر فوتبال
صعود مس کرمان به رده ششم جدول لیگ یک فوتبال
افتتاح طرح های صنعتی با حضور معاون رئیس‌جمهور در سیرجان
حضور روئینگ‌سوار زنجانی در اردوی تیم ملی
افتتاح طرحهای دهه فجر در بم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۱ بهمن ۱۴۰۴
بیانیه تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم به مناسبت یوم الله ۲۲بهمن
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۴
یادواره شهدای آهندان لاهیجان
هم‌نوایی مردم کرمان در مشاغل مختلف، برای حضور در جشن انقلاب
کشف ۱۷۵ قطعه عتیقه تقلبی در مراغه
پایتخت مقاومت آماده خلق حماسه در یوم ا... ۲۲ بهمن
ادامه روند افزایش دمای هوا در سمنان
کشف بیش از ۸۰ دستگاه انواع موتور کشاورزی قاچاق در آستانه اشرفیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
افزایش ۲۰۲ درصدی بارندگی در فارس در مقایسه با پارسال
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
الحاق ناوگان پهپادی به جمعیت هلال احمر ایران
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)